Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشته آمار، علمی مرتبط با اعدادوارقام است که به‌دنبال کشف و اجرای روش‌های مدیریت و طبقه‌بندی اطلاعات به‌دست آمده با انواع روش‌های کمی‌وکیفی است. گرایش‌های رشته آمار در دفترچه انتخاب رشته کنکور موجود بوده و مانند سایر رشته‌ها از بازار کار مناسبی برخوردار است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انتخاب رشته تحصیلی و شغل مناسب، ازجمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تأثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از رشته‌هایی که داوطلبان کنکور آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده می‌کنند، رشته تحصیلی «آمار» است. داوطلبان علاقه‌مند به این رشته باید پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور، اطلاعات کافی درخصوص رشته مورد نظر خود، درس‌های عمومی و اختصاصی و بازار کار آن کسب کنند.

معرفی رشته آمار

داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده‌اند، باید رشته کنکور خود را انتخاب کنند که یکی از مهم‌ترین و سرنوشت‌سازترین انتخاب‌ها محسوب می‌شود. یکی از رشته‌های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، آمار است که اکثر داوطلبان به دنبال شناخت این رشته هستند. در مجله Science به دنبال یک نظرخواهی از دانشمندان علوم مختلف ۲۰ کشف و اختراع مهم قرن بیستم را معرفی کرد که رشته آمار در میان این اختراعات و اکتشافات پس از ترانزیستور و کامپیوتر به عنوان مهم‌ترین کشف قرن قرار گرفته است؛ زیرا جهان امروزی، جان مدیریت اطلاعات است و بخش عظیم اطلاعات نیز در هر علم، رشته، سازمان و مرکز شامل اعداد و ارقام می‌شود.

به طور مثال هنگام آزمایش تأثیر یک داروی جدید، انتخاب یک نوع بذر در بین بذرهای مختلف، مقایسه کیفیت دو روش تدریس در آموزش زبان، کنترل کیفیت محصولات، تعیین حق بیمه، پیش‌بینی نرخ ارز، نظرسنجی و پیش‌بینی انتخابات، تعیین نرخ بیکاری، تعیین شاخص هزینه خانوار، تأثیر و رابطه افسردگی بر تحصیل نیاز به تحقیقات آماری داریم.

علم آمار به زبان ساده، پیشگویی براساس اعداد و ارقام است. درواقع یک آماردان می‌تواند براساس مجموعه اطلاعات عددی و برمبنای مدل‌های ریاضی و نظریه احتمال، پیشگویی کرده و نحوه رفتار یک فرآیند را پیش‌بینی کند. هدف علم آمار کمک به تفکر علمی است و آمارشناس کسی است که مشاهده می‌کند، اطلاعات به‌دست می‌آورد و با بررسی آن‌ها اتفاقات و حوادث آینده را پیش‌بینی می‌کند.

توانایی‌های لازم جهت تحصیل در رشته آمار

طبق نظر دانشجویان و اساتید این رشته، قوی بودن در علم ریاضی برای موفقیت در رشته آمار ضروری است؛ زیرا مباحثی که در علم آمار مطرح می‌شود با ریاضیات ارتباطی مستقیم دارد و علم آمار یکی از شاخه‌های ریاضیات محسوب می‌شود.

دروس رشته آمار در دانشگاه

دانستن دروس هر رشته، کمک بسیاری در انتخاب گزینه‌های پیش‌رو می‌کند؛ زیرا ممکن است داوطلب به علم آمار علاقه داشته‌باشد، اما به دروس موجود در این رشته علاقه‌مند نباشد که همین امر در آینده سبب ترک تحصیل یا انصراف خواهد شد.

مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیم‌سال تحصیلی است که بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه‌ها اعلام شده تغییر می‌کند؛ بنابراین دانشجویان رشته آمار باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیم‌سال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه جدول دروس عمومی و تخصصی رشته آمار را مشاهده می‌کنید:

دروس عمومی

دروس اختصاصی

ریاضی عمومی

ریاضی برای آمار

طرح آزمایش‌ها

مبانی اقتصاد

جبر خطی برای آمار

روش‌های نمونه‌گیری

مبانی جامعه‌شناسی

آنالیز ریاضی

فرآیندهای تصادفی

مبانی جمعیت‌شناسی

مبانی کامپیوتر و برنامه‌نویسی

سری‌های زمانی

فیزیک پایه

احتمال و کاربرد آن

زبان تخصصی

آمار و احتمال

آمار ریاضی

روش‌های پیشرفته آماری

روش‌های آماری

روش‌های ناپارامتری

روش‌های چند متغیری گسسته

مبانی ریاضی

رگرسیون

روش‌های چند متغیری پیوسته

-

محاسبات آماری با کامپیوتر

کنترل کیفیت آماری

-

پروژه

بازار کار رشته آمار

مهم‌ترین مسئله در انتخاب رشته که تأثیر مستقیمی بر آینده افراد دارد، موقعیت شغلی و بازار کار هر یک از رشته‌های تحصیلی در دانشگاه است. بیشتر سازمان‌های دولتی از آمار برای ارائه ارقام و اعدادی که مربوط به فعالیت‌های واحدها می‌شود، استفاده می‌کنند، اما به دلیل اینکه این فعالیت را تخصصی نمی‌دانند، معمولاً از افرادی استفاده می‌کنند که آشنایی مختصری با این علم دارد. گمنام بودن علم آمار و کاربردهای آن در جامعه، مانع از جذب فارغ‌التحصیلان این رشته نشده است بلکه بسیاری از استادان و دانشجویان این رشته معتقدند که فارغ‌التحصیلان این رشته کمتر با مشکل بیکاری روبه‌رو می‌شوند؛ زیرا می‌توانند در سازمان برنامه و بودجه، مرکز آمار ایران، بانک‌ها، ادارات بیمه، مراکز صنعتی و کارخانه‌ها، واحدهای آماری وزارت خانه‌های مختلف مانند جهاد کشاورزی، کار، بهداشت، اقتصاد و امور دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و به طور کلی هر مرکزی که نیاز به جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات دارد، مشغول به کار شود.

کد خبر 571313

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معرفي رشته دانشگاهي معرفی رشته های دانشگاهی کنکور شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتخاب رشته کنکور بازار کار رشته آمار پیش بینی علم آمار رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی

تمام داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ باید برای مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی خود تا تاریخ ۱۵ اردیبهشت اقدام کنند همچنین داوطلبان فارغ‌التحصیل می‌توانند در صورت تمایل برای ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی درخواست دهند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی از 9 اردیبهشت آغاز شد و تا 15 اردیبهشت 1403 ادامه خواهد داشت.

داوطلبانی که در کنکور سال 1403 ثبت‌نام کرده‌اند از طریق  سایت سازمان سنجش به نشانی  my.sanjesh.org وارد فرایند مشاهده سوابق تحصیلی شوند.

تمام داوطلبان کنکور باید سوابق خود را ابتدا تأیید کنند تا نمره کل سابقه تحصیلی برای آن‌ها محاسبه و در زمان مقرر به سازمان سنجش ارسال شود.

ثبت‌نام برای ایجاد سابقه و ترمیم نمره اختیاری است و افراد واجدالشرایط می‌توانند بنا به انتخاب خودشان در یک یا چند آزمون شرکت کنند.

صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور

ثبت نام ایجاد سابقه یا ترمیم هم در انتهای مشاهده سوابق تحصیلی فعال می‌شود.

دانش‌آموزان شاخه نظری شاغل به تحصیل در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم، با شرکت در امتحانات نهایی نوبت خردادماه، سابقه تحصیلی برای گروه آزمایشی متناظر با رشته تحصیلی خود را ایجاد می‌‌کنند.

این افراد در زمان مشاهده سابقه تحصیلی خود اطلاعاتی را نخواهند دید و با پیام سابقه‌ای برای شما یافت نشد، مواجه می‌شوند، در صورتی که دانش‌آموز در حال تحصیل هستید، نمرات امتحانات نهایی در خرداد ماه به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته خواهد شد.

هنرجویان شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش، پایه‌های دهم(صرفاً دروس نهایی پایه دهم)، یازدهم(دروس نهایی پایه دهم و یازدهم) و دوازدهم(دروس نهایی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم) می‌توانند در یک گروه آزمایشی اصلی و یک گروه آزمایشی غیراصلی مورد تقاضا برای ایجاد سابقه تحصیلی شرکت کنند.

اما چه فردی به عنوان دانش‌آموز یا هنرجو احراز می‌شود تا بتواند در رشته غیر متناظر با رشته تحصیلی خود  ایجاد سابقه کند؟

 فردی به عنوان دانش‌آموز و هنرجو احراز می‌شود که در سال تحصیلی جاری در مدارس روزانه متوسطه دوم (سال تحصیلی 1403-1402) یا در مدارس بزرگسالان، ایثارگران و آموزش از راه دور متوسطه دوم ثبت نام کرده و در حال تحصیل باشند (غیر فارغ‌التحصیل).

اگر فردی هنوز وضعیت ثبت‌نام مشخص ندارد باید سریعتر به مدرسه مراجعه کند.

مراحل مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی

در هریک از مراحل مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی، موارد زیر حائز اهمیت است و مسئولیت عواقب اعلام نادرست اطلاعات (انتخاب، ثبت و تأیید) درهریک از مراحل به عهده داوطلب خواهد بود:

تأیید اصالت و بارگذاری عکس پرسنلی داوطلب

عکس باید مربوط به سال جاری باشد، در غیر این صورت نسبت به بارگذاری عکس صحیح یا پیگیری برای اصلاح آن توسط مدرسه محل تحصیل (برای دانش‌آموزان) اقدام شود.

برای سایر افراد که دانش‌آموزان سال جاری نیستند امکان بارگذاری تصویر فراهم است. داوطلبان حتماً به شرایط بارگذاری تصویر که در سامانه ذکر شده است توجه کنند.

در صورتیکه دانش‌آموز در حال تحصیل هستید، قبل از شروع فرآیند ثبت نام از به روز بودن عکس خود در سامانه (سیدا) مدرسه محل تحصیل خود اطمینان حاصل کنید.

سامانه به صورت هوشمند وضعیت تحصیلی شما را مطابق موارد زیر تشخیص خواهد داد:

 الف) دانش‌آموز

در صورتی که سال تحصیلی جاری در مدارس مشغول به تحصیل هستید با انتخاب گزینه "دانش‌آموز" با پیام به مدرسه محل تحصیل خود مراجعه کنید مواجه خواهید شد.

 ب) فارغ‌التحصیل

در صورت انتخاب گزینه "فارغ‌التحصیل" با پیام به سامانه تاییدیه تحصیلی آموزش و پرورش مراجعه کنید، مواجه خواهید شد.

تایید سوابق تحصیلی موجود (کد، عنوان درس، نمره و‌سال اخذ آن)

قبل از تایید سوابق تحصیلی، امکان درخواست بررسی برای دروسی که قابل مشاهده نیست یا دارای مغایرت است، فراهم است.

در این مرحله اگر درخواست بررسی ثبت شود، داوطلب تا زمان تعیین تکلیف آن نمی‌تواند به مرحله بعد برود بنابراین توصیه می‌کنیم، داوطلبان از ثبت درخواست‌های بی‌مورد جدا خودداری کنند. در ضمن، در بین اطلاعات سوابق تحصیلی، کد درس، نمره و سال و دوره اخذ آن دارای اهمیت است بنابراین در بررسی این چند مورد دقت بیشتری داشته باشند.

این بررسی‌ها توسط مناطق/نواحی آموزش و پرورش و استان‌ها در اسرع وقت انجام خواهد گرفت.

تا زمانی که تمام سوابق شما مورد تایید شما قرار نگیرد به مراحل بعد ارجاع نخواهید شد.

تایید نهایی و دریافت کد رهگیری

مرحله آخر نیز تایید نهایی و دریافت کد رهگیری است و در صورت تشخیص متقاضی برای ایجاد سابقه تحصیلی یا ترمیم نمره به مرحله ایجاد یا ترمیم سابقه تحصیلی ارجاع خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین مهلت داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی
  • امروز، پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • فرصت داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی تا ۱۸ اردیبهشت
  • آخرین مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی امروز پایان می‌یابد
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی