Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهره گیری از روش های خلاقانه در کلاس های درس و حتی حل مسائل مختلف به ویژه در دروس پایه از نکات بسیار مهم در تدریس بوده و همواره مورد تاکید کارشناسان و مدرسان این علوم است.

به گزارش خبرگزاری برنا از گرگان؛ شیوه های گوناگونی وجود دارد که معلمین با بهره گیری از آنها میتوانند تدریس خلاقانه ای را در فضای کلاس ارائه دهند که علاوه بر جذاب سازی و چالش انگیزی محیط کلاسف ذهن دانش آموزان را برای ایده سازی، خلاقیت، یافتن شیوه های نوین و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. فعال و آماده می سازد.

در حقیقت شیوه های نوین به کار گرفته شده توسط معلمان باعث شده ، برخی دانش آموزان از روش های ابتکاری و منحصر به فردی در حل مسائل استفاده کنند.

محمد حسام سوخته سرایی دانش آموز خلاق پایه سوم ابتدایی شهرستان علی آباد کتول یکی از این دانش آموزان است که با استفاده از مهارتی که از این شیوه تدریس به دست آورده است، توانسته در حل برخی مسائل ریاضی یک شیوه نوین ابداع کند.

وی درباره شیوه ابداعی خود در باره الگوهای عددی ( دنباله ها) گفت: معمولاً بچه ها در الگوهای عددی با تقسیم هر عدد بر 2 به عدد بعدی الگو دست پیدا می کنند ولی من توانستم با تفریق هر عدد در نصف همان عدد به عدد الگوی بعد دست پیدا کنم.

سوخته سرایی در ادامه گفت: هر چند دنیای ریاضیات دنیای بزرگی است و هر روز ابداعات مختلفی در آن به وقوع می پیوندد ولی من با پیدا کردن همین شیوه انگیزه پیدا کردم و علاقه ام به ریاضی بیشتر از قبل شده است.

رضا شیرازی مدرس دانشگاه در این باره گفت: یکی از اهداف مشترک نظام های آموزشی در سراسر دنیا به رشد شخصیت خلاق مربوط می شود. تربیت ذهن خلاق و باز تعریف کارکرد مغز از جمله اهداف تدریس است که اگر با تدریس خلاقانه همراه باشد، رسیدن به این اهداف دور از دسترس نیست.

در این بین اهمیت درس ریاضی در دوره ی دبستان تا آنجاست که در تمام آزمون های بین المللی، ارزیابی فهم دانش آموزان مفاهیمی و موادی از درس ریاضی وجود دارد حال آن که سایر دروس ممکن است باشند یا نباشند؛ همچنین اکثر علوم تحت سیطره ی علم ریاضی قرار دارند ، همین امر ضرورت و اهمیت یادگیری بهتر این علم و ایجاد پیوند بین آموزه های درس ریاضی و زندگی واقعی را بیش از پیش نمایان می سازد.

وی در پایان به ضرورت دستیابی به منابع جدید علمی و شیوه های نوین تدریس اشاره کرد و گفت: بسیاری از مباحث که در دوران تحصیل و در قالب کتاب های درسی آموزش داده می شود; دیگر هرگز مجالی برای طرح نمی یابند و اگر مفاهیم به خوبی به دانش آموز منتقل نگردد در به یادسپاری و به یادآوری آموخته ها دچار مشکل می شود. اما اگر مبنا بر اصول پرورش ذهن خلاق باشد، چه بسا دانش آموزان خودشان به روش های ابداعی در حل مسائل دست یابند که نمونه اش در  بالا اشاره شد. در ضمن زدن مثال های عملی و واقعی و مشارکت دادن دانشجویان و دانش آموزان در ارائه درس هم می تواند علاوه بر افزایش جذابیت تدریس به خلق شیوه های نوین و منحصر به فرد منجر شود.

شبنم کدخدایی کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی نیز در خصوص توانمندی های دانش آموزان و ضرورت استفاده از ظرفیت های آنها گفت: تمام اختراعات و کشف‌ها، حاصل خلاقیت و در درجه بعدی نبوغ است.

هوش، توانایی بدنی، استعداد و علاقه‌های متنوع عواملی هستند  که در داشتن تــفکر خلاق موثر هستند و  ژنتیکی یا اکتسابی هستند. اما چیزی که مهم است توانایی شما و محیط برای پذیرش و پرورش توانایی‌های کودکتان است. نوع تــربیت کودک در شکل‌گیری تفکرات خلاقانه کودک نقش دارد. در واقع استعداد تنها بخشی کوچک از خلاقیت است و تمرین، نظم‌بخشی و پرورش آن از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین هر چه محیط تدریس از تنوع بیشتری برخوردار باشد و دانش آموزان دارای فرصت ارائه و بروز توانمندی باشند، امکان رشد خلاقیت در آنها و بروز ایده های نوین  بیشتر است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گلستان شیوه های نوین دانش آموزان حل مسائل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • مربیان کشتی مازندران در کلاس دانش افزایی
  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • بهره برداری از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام استان کرمان طی ۲ سال
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم